5.3.2015

Leivoin vanilja-mustikkaviinereitä







Astun omalta mukavuusalueeltani julkaisemalla vinkin joululta jääneiden torttutaikinoiden varalle. Kokeilu on ihan omasta päästä, mutta onnistui jokseenkin hyvin. Enhän sitä muuten täällä mainitsisi.

Torttutaikinalevyjen päälle tein vaniljakreemin (=1½ dl maitoa, vajaa 1 rkl maizenaa, 2 keltuaista, 1½ rkl sokeria --> kiehautetaan koko ajan vispaten. Jäähtyneeseen kreemiin 1 tl vaniljasokeria.) ja ladoin kreemilusikallisten viereen viinerin päälle pakastemustikoita. (Olisi voinut sulattaa enimpiä hileitä pois, ei olisi vetistynyt viinerit niin paljon.) Sivelin kananmunalla ja ripottelin raesokeria reunoille. Uuniin 225 asteeseen n. 10 minuutiksi. (Olisi saanut kyllä olla vähän kauemman...) Jäähtyneiden viinereiden päälle tein 2 valkuaisesta ja tomusokerista kuorruteraidat.

Uu. Ihan jees "tyhjästä nyhjäistyiksi". Paitsi jos ei tykkää rasvaisesta ja makeasta. Mullahan ei kummankaan kanssa ole mitään ongelmia.

...Eiku onpa. Närästys...




10 kommenttia:

  1. Vähän liian herkullista tähän ilta-aikaan! Ei siis syödä, vaan ryhtyä tekemään. Mä varmasti ryhtyisin, aineet nimittäin löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämäkin leipomus muotoutui juuri niin, että mitäköhän nyt sattuisi kaapista löytymään. Tähän tarvittavia aineksia useimmiten meidänkin kaapeista kyllä löytyy! Ei muuta ku testaileen! :)

      Poista
  2. Mmm, näyttää oikein hyviltä! Mutta mitä on maizenaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt piti oikein itsekin googlailla, enkä siltikään tiedä, sanonko oikein. ;) Meinasin nimittäin sanoa, että se on maissijauhoa/maissitärkkelystä, mutta en ookaan nyt sitten ollenkaan varma, onko se IHAN sama asia. Mutta kuitenkin samanlaista valkoista jauhoa, kuin perunajauhot, joilla saa esim. kiisselin sakeammaksi. Joku viisaampi voi tulla tähän vastaamaan paremmin. ;)

      Poista
  3. Näyttää herkulliselta! Mustikka on superfoodia, joten kaikki, mihin käyttää mustikkaa on terveellistä, eikö niin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin juu, totta! :D Näihinkin meni about 8 mustikkaa per leivos! ;D

      Poista
  4. Kokeilepa pyöritellä mustikat perunajauhoissa. Toimii ainakin tavispiirakassa! Kiva resepti! :) t. HooÄs-serkkusi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katopas, hyvä idea! Ei tullut mieleen, mutta toimisi varmasti paremmin! :D

      Poista
  5. Oi njam ja lurpsis - tuollaisten julkaiseminen pitäisi olla lailla kielletty! ;) Heti käsi hakeutui kaapinovelle kaivelemaan, josko sieltä löytyisi jotain hyvää... Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti löysit jotain herkkuja kaapilta! ;) Hyvää viikonloppua sullekin! :)

      Poista